Hoe werken wij?

Boeken voor Nederlandse taalles bij doeTAALdoeTAAL is een officieel erkend taalinstituut in Utrecht met twee docenten. Deze docenten zijn gecertificeerd als docent Nederlands als tweede taal voor alle niveaus. Ze hebben veel ervaring.

doeTAAL verzorgt taalles voor mensen die met weinig ondersteuning zelfstandig kunnen leren. Daarom melden zich veel hoogopgeleide expats bij doeTAAL aan. De docent bepaalt na een uitgebreide intake in welke lesgroep de cursist het beste past.

Bij doeTAAL werken wij intensief met kleine groepen, van 4 á 5 personen. Elke groep heeft 2 uur per week groepsles. Hierin doen we veel spreekoefeningen, legt de docent de nieuwe lesstof uit en krijg je feedback op je uitspraak. Geluidsfragmenten, teksten uit de Nederlandse actualiteit, liedjes en filmpjes worden bij het lesgeven regelmatig gebruikt. Een leuke manier om lezen en luisteren te trainen!

Buiten de les wordt van cursisten verwacht dat zij elke week minimaal 4 uur huiswerk doen. Het huiswerk bestaat uit luister-, spreek- en grammaticaoefeningen uit het cursusboek en van de site van de uitgever van het boek. De cursist kan elke werkdag met de docent mailen over vragen die hij of zij heeft. De feedback op schrijfopdrachten wordt persoonlijk via de mail gegeven.

doeTAAL biedt tegen een meerprijs eveneens privélessen aan. Hierbij gaan we natuurlijk in op de persoonlijke leervragen van de cursist. Het is mogelijk aan aparte aspecten van het Nederlands te werken, bijvoorbeeld spreken of schrijven. We kunnen helpen bij de redactie van een proefschrift of van wetenschappelijke artikelen. We zijn flexibel in het plannen van deze lessen. Privélessen kunnen ook via Skype plaatsvinden.

Bij doeTAAL werken wij niet met een vast einde van een cursus, je bent nooit klaar met het leren van een taal! We kunnen je wel helpen met je voorbereiding op bepaalde examens, zoals het Staatsexamen op niveau B1 of B2 of het Inburgeringsexamen op niveau A2.

Kosten

Taallessen bij doeTAAL kosten € 20 per week. Hierbij is de groepsles en alle begeleiding per e-mail inbegrepen. Ook kan je avondlessen volgen, hiervoor vragen wij € 10 per week extra. Als een cursist een les niet kan meedoen, sturen wij een verslag van de les, uitleg en informatie over het huiswerk toe. Daarvoor rekenen we € 5 extra. Aan het einde van elke maand sturen wij een factuur, die je met een overschrijving betaalt.
Privélessen kosten € 40 per uur. De praktijk leert dat één tot anderhalf uur per les het beste werkt.

Overtuigd?

Neem direct contact op met doeTAAL via onze contactpagina!