Hoe werkt doeTAAL?

Boeken voor Nederlandse taalles bij doeTAALdoeTAAL is een officieel erkend taalinstituut in Utrecht. Bij doeTAAL wordt lesgegeven door Heleen Arnold, gecertificeerd docent voor Nederlands als tweede taal voor alle niveaus. Zij heeft hierin veel ervaring.

doeTAAL verzorgt taalles voor mensen die met weinig ondersteuning zelfstandig kunnen leren. Daarom melden zich meestal hoogopgeleide expats bij doeTAAL aan. De docent bepaalt, eventueel na een (gratis) intake, op grond van het niveau welke lesgroep het beste past.

Bij doeTAAL werken we intensief met kleine groepen, van 4 á 5 personen. Elke groep heeft 2 uur per week les. Hierin doen we veel spreekoefeningen, legt de docent de nieuwe lesstof uit en krijg je feedback op je uitspraak. In de les en bij het huiswerk worden regelmatig geluidsfragmenten, teksten uit de Nederlandse actualiteit, liedjes en filmpjes gebruikt. Een leuke manier om lezen en luisteren te trainen!

Buiten de les wordt van cursisten verwacht dat zij elke week minimaal 4 uur huiswerk doen. Het huiswerk bestaat uit luister-, spreek- en grammaticaoefeningen uit de lesmethode en uit ander door de docent geselecteerd materiaal. Het is voor cursisten mogelijk om elke werkdag met de docent te mailen en whatsappen over vragen die er zijn over het huiswerk. De feedback op schrijfopdrachten wordt persoonlijk via de mail gegeven.

doeTAAL biedt tegen een meerprijs eveneens privélessen aan. Hierbij kijken we natuurlijk samen naar de persoonlijke leervragen van jou als cursist. Het is mogelijk aan aparte aspecten van het Nederlands te werken, bijvoorbeeld spreken of schrijven. Ook kan doeTAAL helpen bij de redactie van een proefschrift of van wetenschappelijke artikelen. Het plannen van lessen gaat flexibel, waardoor je vaak terecht kan op een tijd die jou goed uitkomt. Privélessen kunnen ook via Skype plaatsvinden.

Bij doeTAAL heb je geen vast einde van een cursus, je bent nooit klaar met het leren van een taal! Wel kan doeTAAL je helpen met je voorbereiding op bepaalde examens, zoals het Staatsexamen op niveau B1 of B2 of het Inburgeringsexamen op niveau A2.

Kosten

Groepslessen bij doeTAAL kosten € 20 per week. Hierbij is inbegrepen de begeleiding per e-mail en WhatsApp. Ook kan je avondlessen volgen, dit kost € 10 per week extra. Als je als cursist een les niet kan meedoen, krijg je een verslag van de les opgestuurd, met uitleg en informatie over het huiswerk. Voor deze service wordt € 5 extra gerekend. Aan het einde van elke maand stuurt doeTAAL een factuur, die je met een overschrijving betaalt.
Privélessen kosten € 40 per uur. Een privéles duurt meestal anderhalf uur.

Overtuigd?

Neem direct contact op met doeTAAL via de contactpagina!