Hoe werkt doeTAAL?

Boeken voor Nederlandse taalles bij doeTAALdoeTAAL is een officieel erkend taalinstituut in Utrecht. Bij doeTAAL wordt lesgegeven door Heleen Arnold, gecertificeerd docent voor Nederlands als tweede taal voor alle niveaus. Zij heeft hierin veel ervaring.

doeTAAL verzorgt taalles voor mensen die met weinig ondersteuning zelfstandig kunnen leren. Daarom melden zich meestal hoogopgeleide expats bij doeTAAL aan. De docent bepaalt, eventueel na een (gratis) intake, op grond van het niveau welk lesprogramma het beste past.

Bij doeTAAL werken we in privélessen. Hierin doen we veel spreekoefeningen, legt de docent de nieuwe lesstof uit en krijg je feedback op je uitspraak. In de les en bij het huiswerk worden regelmatig geluidsfragmenten, teksten uit de Nederlandse actualiteit, liedjes en filmpjes gebruikt. Een leuke manier om lezen en luisteren te trainen!

Buiten de les wordt van cursisten verwacht dat zij elke week ongeveer 3 tot 4 uur huiswerk doen. Het huiswerk bestaat uit luister-, spreek- en grammaticaoefeningen uit de lesmethode en uit ander door de docent geselecteerd materiaal. Het is voor cursisten mogelijk om elke werkdag met de docent te mailen en whatsappen over vragen die er zijn over het huiswerk. De feedback op schrijfopdrachten wordt schriftelijk (via de mail) gegeven.

doeTAAL kijkt bij elke nieuwe aanmelding natuurlijk samen naar de persoonlijke leervragen van jou als cursist. Het is mogelijk aan aparte aspecten van het Nederlands te werken, bijvoorbeeld spreken of schrijven. Het plannen van lessen gaat flexibel, waardoor je vaak terecht kan op een tijd die jou goed uitkomt. Privélessen kunnen ook via Skype of Zoom plaatsvinden.

Bij doeTAAL heb je geen vast einde van een cursus, je bent nooit klaar met het leren van een taal! Wel kan doeTAAL je helpen met je voorbereiding op bepaalde examens, zoals het Staatsexamen I (op niveau B1), Staatsexamen II (niveau B2) of het Inburgeringsexamen op niveau A2.

Kosten

Privélessen kosten bij doeTAAL kosten € 40 per uur. Een privéles duurt meestal anderhalf uur. Voor lessen in groepjes van twee blijft de uurprijs gelijk, dus worden de kosten verdeeld, wat neerkomt op € 20 per uur per persoon. Ook is hierbij inbegrepen de begeleiding per e-mail en WhatsApp. Aan het einde van elke maand stuurt doeTAAL een factuur, die je met een overschrijving betaalt.

Overtuigd?

Neem direct contact op met doeTAAL via de contactpagina!