Wie is doeTAAL?

Op dit moment geef ik, Heleen, les bij doeTAAL. Ik maak daarnaast gebruik van een (online) netwerk van docenten NT2, om zo optimaal te kunnen helpen bij het Nederlands leren. In dit netwerk wisselen we met veel docenten onze ervaringen met de gebruikte methodes uit. We maken gebruik van de nieuwste inzichten in taalverwerving van een tweede of derde taal. We delen ons zelfgemaakte oefenmateriaal. Zo maak ik gebruik van de mogelijkheden die samenwerking tussen docenten biedt. Hieronder is meer te lezen over mijn persoonlijke motivatie en ervaring. Wil je meer weten over hoe doeTAAL werkt? Lees het op de pagina over onze werkwijze.

Heleen Arnold (huidig docent)

Heleen - Docent NT2 bij doeTAALSinds 2014 werk ik met veel plezier bij doeTAAL. Na jaren in het reguliere onderwijs volgde ik de opleiding tot docent Nederlands als Tweede Taal aan de Hogeschool Utrecht. Het werken bij een kleine taalschool bevalt me heel goed, omdat ik bij doeTAAL mijn eigen keuzes kan maken en maatwerk kan leveren. Ik zie veel mogelijkheden voor cursisten in onze kleine lesgroepen. Ik kan tijd voor hen maken en hun individuele mogelijkheden inschatten en gebruiken. Ook in privélessen kan ik cursisten heel persoonlijk, passend bij hun competenties, verder helpen.

Voor mij staat voorop, dat elke cursist het lesprogramma kan volgen dat bij zijn/haar persoonlijke leerdoelen past. Ik geef daarbij via mail, WhatsApp en Skype persoonlijke begeleiding en tips aan cursisten. Ik houd ervan mijn cursisten uit te dagen en te stimuleren om veel Nederlands te spreken, eerst in de les en dan snel in de praktijk. Ik vind het geweldig om te ervaren, hoe mijn cursisten steeds beter Nederlands kunnen spreken en schrijven!

Cursisten in een groep leren niet alleen spreken en schrijven van de docent maar ook van elkaar: daarom geven cursisten elkaar feedback: spreken met elkaar gebeurt meestal in de les; schrijven doen we soms samen in de les, soms door schrijfopdrachten naar elkaar te mailen en van commentaar te voorzien. Hierna sturen de cursisten hun eindproduct naar mij en krijgen feedback als het nodig is. Zelfwerkzaamheid en eigen inbreng van de cursist vind ik belangrijk!

Bekijk hier het curriculum vitae van Heleen Arnold.

Frea van Wolfswinkel (gepensioneerd oprichtster)

Frea - Voormalig docent NT2 bij doeTAALIn 2009 is doeTAAL door Frea van Wolfswinkel opgezet. Zij begon in 2000 met de opleiding docent Nederlands als tweede taal, na al een aantal jaren lesgegeven te hebben aan vluchtelingen in het AZC in Utrecht. Hierna heeft zij Nederlands geleerd aan allerlei verschillende mensen en groepen, via diverse organisaties. Met al deze kennis en ervaring vond zij het in 2009 tijd worden om een eigen taalschool te starten, met als doelstelling elke cursist precies het onderwijs te geven dat hij of zij nodig heeft. Zo ontstond doeTAAL. Met veel plezier heeft Frea dit een aantal jaren gedaan, vanaf 2014 samen met Heleen. Na een aantal intensieve jaren kwam het moment om het rustiger aan te doen, en sinds 2018 geniet Frea van haar welverdiende pensioen.

Overtuigd?

Neem direct contact op met doeTAAL via onze contactpagina!

Update in verband met Covid-19

Op dit moment (augustus 2020) biedt doeTAAL weer lessen aan op de locatie. Het gaat om privélessen, en groepjes van twee, gegeven volgens de richtlijnen van het RIVM. We houden anderhalve meter afstand, we ventileren, handgel is aanwezig, en in het geval van gezondheidsklachten vindt de les plaats via Skype.